Hoe koop je de beste motorkleding?

Als motorijder weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om over de juiste motorkleding te beschikken. Deze kleding heeft dan ook in de praktijk verschillende functies. Uiteraard is er de visuele functie waarover ze beschikt, maar daarnaast geldt voor kleding die wordt gedragen op de motor ook dat ze je moet beschermen wanneer je ten val komt. Bovendien zal je in de praktijk eveneens kunnen vaststellen dat deze kleding verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van het rijcomfort waar je op kan rekenen. Te warme kleding in de zomer is bijvoorbeeld allerminst aangenaam, maar dat geldt ook voor te koude kleding in de winter. Wil jij ook graag ontdekken hoe de beste kleding voor op de motor te kopen? Dan moet je zeker en vast even verder lezen!

Hou rekening met het seizoen waarin je gaat rijden 

In de praktijk is het vaak zo dat mensen denken dat motorkleding altijd is gemaakt van leder en bijgevolg dus altijd bestaat uit hetzelfde materiaal. Dat is echter niet helemaal correct. We maken op het gebied van kleding voor op de motor dan ook een onderscheid tussen de volgende opties:

  • 2-in-1 kleding;
  • 3-in-1 kleding; 

Voor deze laatste geldt dat er in de praktijk kan worden vastgesteld dat niet alleen de thermo aan de binnenkant, maar ook het membraan eruit kan worden geritst. Dat kan een zeer belangrijk voordeel blijken te zijn in de praktijk. Op deze manier wordt er immers voor gezorgd dat niet alleen de aangekochte broek, maar ook bijvoorbeeld de aangekochte jas ook perfect tijdens de zomer kan worden gedragen. Door hier rekening mee te houden koop je dus met andere woorden kleding voor op je motor die je ongeacht het seizoen van het jaar perfect zal kunnen dragen. 

De uitstraling van je motorkleding is niet alles 

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je rekening zal willen houden met de uitstraling van je motorkleding. Dat is echter in de praktijk helemaal niet alles. Bijzondere aandacht moet uitgaan naar de kwaliteit van de kleding evenals de mate aan bescherming die ermee kan worden gerealiseerd. Hou er bovendien eveneens rekening mee dat het doel van een rijder kan verschillen. Voor de één geldt dat hij bijvoorbeeld alleen maar recreatief rijdt terwijl de ander ook wel eens wat tijd op het circuit door zal willen brengen. In het laatste geval spreekt het voor zich dat je er altijd goed aan zal doen om te kiezen voor het kopen van aangepaste kleding voor op de motor. 

Besteed voldoende aandacht aan de vereiste bescherming

Van cruciaal belang om rekening mee te houden bij het kopen van motorkleding is ook de mate aan bescherming die kan worden gerealiseerd. Welke bescherming er precies wordt aangeboden is in de praktijk sterk afhankelijk van het soort kleding die je aankoopt. Bovendien is het zo dat er vaak nog extra protectie dient te worden aangekocht. Het gaat hierbij dan niet in het minst om:

  • Rugprotectie; 
  • Heupprotectie;

Indien je deze extra vormen van bescherming gaat kopen dien je er bovendien nog rekening mee te houden dat deze perfect op de juiste plaats moeten zitten. Omwille van deze reden wordt het ook sterk aangeraden om je nieuwe motorkleding ook altijd goed te passen voordat je tot aankoop over gaat. Je wil immers in de praktijk uiteraard geen risico’s nemen met het beschermen van je lichaam wanneer je onverwachts ten val zou komen. Dat spreekt voor zich.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *